/ Λοιπά προγράμματα - Πιστοποιήσεις - Χρηματοδοτούμενα - Επιδοτούμενα /

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα απόκτησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος
"ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ"
(ΠΔ. 66/2010)

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Απόκτησης Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος

Τεχνίτες Αερίων Καυσίμων

Τεχνίτες Αερίων Καυσίμων

Το ΚΕΚ HONESTY υλοποιεί πιστοποιημένα προγράμματα επαγγελματικής  κατάρτισης"ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ",  σύμφωνα με το ΠΔ 66/2010, το άρθρο 10, παρ 7,  του Ν. 3897/2010 και την  Αριθμ. Οικ. ΥΑ 63557/4698/31-12-2010, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. 

 

Τα προγράμματα επαγγελματικής  κατάρτισης έχουν τίτλο «Τοποθέτηση, Επισκευή, Συντήρηση Εξαρτημάτων τροφοδοσίας και λειτουργίας κινητήρων αυτοκινήτων με υγραέριο (LPG) και πεπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG)».

Στα προγράμματα αυτά μπορούν να συμμετέχουν,  όλοι όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την  άδεια ασκήσεως επαγγέλματος «ΤΕΧΝΙΤΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ» .

Προϋποθέσεις απόκτησης άδειας "ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ"

Οι υποψήφιοι,  εφόσον κατέχουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος "ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ"  "ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ", "ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ" και "ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ" μετά την παρακολούθηση του σεμιναρίου, καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών, Επικοινωνιών και Ναυτιλίας της Περιφερειακής ενότητας του Νομού τους και αποκτούν χωρίς προϋπηρεσία την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος "ΤΕΧΝΙΤΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ".

Η ανωτέρω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος,  είναι απαραίτητη προϋπόθεση πιστοποίησης άδειας λειτουργίας συνεργείου αερίων καυσίμων,  για τη μετατροπή (έλεγχος και πιστοποίησης της μετατροπής από ΚΤΕΟ) και τη μετέπειτα  συντήρηση των υγραεριοκίνητων οχημάτων, μέχρι το τέλος του κύκλου ζωής τους.

  • Μπορείτε να επικοινωνήσετε  με τους  Υπεύθυνους Μηχανολόγους Μηχανικούς  Εκπαίδευσης του φορέα μας,   προκειμένου να ενημερωθείτε και να επιλέξετε  ποιό προγράμματα από τα παρακάτω θα  πρέπει να συμμετάσχετε για να αποκτήσετε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος "ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ"

 

/ Τα προγράμματα εκπαίδευσης έχουν ως εξής /

  • Πρόγραμμα διάρκειας (100)  ωρών για Υγραέριο (LPG) και Πεπιεσμένο Φυσικό Αέριο (CNG), για όσους  ήδη κατέχουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος "ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ" και "ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ" του Ν. 1575/1985, απόφοιτοι Πολυτεχνικών σχολών ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ.
  • Πρόγραμμα διάρκειας (150) ωρών για Υγραέριο (LPG) και Πεπιεσμένο Φυσικό Αέριο (CNG), για όσους ήδη κατέχουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος "ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ" ή , "ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ"  του Ν. 1575/1985, τεχνίτες Β'θμιας εκπαίδευσης ή εμπειροτέχνες.

/ Δείτε παρακάτω την Υπουργική απόφαση για εμπειροτεχνίτες /

Σύμφωνα με  υπουργική απόφαση όλοι οι εμπειροτέχνες που δεν έχουν τίτλο σπουδών είτε αυτοί είναι απασχολούμενοι τεχνίτες είτε εκμεταλλεύονται είτε συνεκμεταλλεύονται συνεργεία συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων μπορούν να λάβουν άδεια άσκησης επαγγέλματος άνευ εξετάσεων, εφόσον πληρούν τις κατωτέρω προϋποθέσεις:

  1. Έχουν ελάχιστη προϋπηρεσία σε όμοια εργασία τουλάχιστον (8) οκτώ ετών, η οποία να έχει διανυθεί την τελευταία δεκαπενταετία μέχρι την ημέρα υποβολής των δικαιολογητικών και να βεβαιώνεται από την ανάλογη αρχή δηλαδή:

α).  για μεν τους  εργαζόμενους τεχνίτες να βεβαιώνεται η οκταετή προϋπηρεσία τους στη συγκεκριμένη ειδικότητα από την Επιθεώρηση Εργασίας,

β). για δε τους ιδιοκτήτες συνεργείων να βεβαιώνεται από το οικείο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο ότι έχουν εκτελέσει αυτοπροσώπως τις αντίστοιχες επισκευές αυτοκινήτων και από την Οικονομική Εφορία ότι έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις για εισόδημα ως ιδιοκτήτες συνεργείου συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων και

  1. Προσκομίσουν βεβαίωση αναγνωρισμένου Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης πιστοποιημένου στο Θεματικό Πεδίο: Επαγγέλματα Τεχνικά και Μεταφορών από την οποία προκύπτει ότι ο ενδιαφερόμενος έχει παρακολουθήσει σεμινάριο τουλάχιστον 100 ωρών .

Η εταιρεία μας διοργανώνει τέτοια σεμινάρια και οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να επιμορφωθούν και να λάβουν την βεβαίωση που είναι απαραίτητη για να αποκτήσουν άδεια άσκησης επαγγέλματος,  πρέπει να απευθύνονται στην εταιρεία μας  για περαιτέρω διευκρινίσεις.

 

Για την πληρέστερη ενημέρωση σας,  παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 2104920777, με Fax : 2104254003 και με e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και οι υπεύθυνοι Μηχανολόγοι Μηχανικοί Εκπαίδευσης του φορέα μας θα είναι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφόρηση / διευκρίνιση.

Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση από ΕΔΩ

Δήλωση συμμετοχής εργοδότη

Δήλωση συμμετοχής εργαζόμενου 

Σαs ενδιαφέρει;

Υποχρεωτικό!

Ελέγξτε την ορθότητα του email

Ελέγξτε την ορθότητα του τηλεφώνου

Υποχρεωτικό!

Invalid Input

>>>

Σας ενδιαφέρει;

Υποχρεωτικό!

Ελέγξτε την ορθότητα του email

Ελέγξτε την ορθότητα του τηλεφώνου

Υποχρεωτικό!

Invalid Input

Δείτε επίσης